Нова Година във Виена и Будапеща

 
Маршрут: София - Будапеща - Виена - София
6 дни / 4 нощувки
транспорт: Автобус
цена от: 465 лв.


РЕЗЕРВИРАЙ











6 дни / 4 нощувки

29.12.2018 – 02.01.2019

 

 

ЦЕНА: от 465 лв.

 

 

 

1 ДЕН04.30 ч. – хотел “Тримонциум” в Пловдив – трансфер Пловдив – София за тези, които желаят / 07.30 ч. – отпътуване от София – от Централна автогара София, сектор „Паркинг”. Качването в автобуса започва в 07.00 ч. Отпътуване по маршрут София – Белград – Будапеща. Вечерта - пристигане в Будапеща. Настаняване в хотел. Нощувка.

2 ДЕНЗакуска. Панорамна обиколка на града с eкскурзовод – Площада на героите с Паметника на Хилядолетието, бул. "Андраши", катедралата „Св. Стефан”, хълма с крепостта, Рибарските кули и църквата „Св. Матиаш”, хълма Гелерт с цитаделата, крайбрежните булеварди и Парламента. Възможност за разходка с корабче по Дунава (цената на билета за корабчето, която е около 15 евро, не е включена в цената на екскурзията). Около 15.00 ч. – отпътуване за Виена. Вечерта - пристигане. Настаняване в хотел. Нощувка.

3 ДЕНЗакуска. Панорамна обиколка с екскурзовод: двореца Белведере, Ринга – двореца Хофбург, паметника на Мария Терезия, Операта, Парламента, Кметството, Университета, къщите в стил сецесион на Ото Вагнер, новата част на Виена, къщите на Хундертвасер. Пешеходна разходка из стария град: паметника на Мария Терезия, Площада на героите, двореца Хофбург (отвън), ул. „Грабен”, Колоната на чумата, катедралата „Свети Стефан”, Фигарохаус, градския парк със статуята на Йохан Щраус. Новогодишна вечеря (с доплащане). Около 1 часа  - обратен трансфер до хотела.Нощувка.

4 ДЕН Закуска. Около обяд. - полудневна екскурзия до манастира „Св. Кръст” и до Баден - курортно градче в околностите на Виена. Следобед - възможност за посещение на Пратера. Нощувка.

5 ДЕНЗакуска. Свободен ден. Възможност за самостоятелно посещение на музеи, шопинг и пр. Възможност за посещение на двореца Шьонбрун с доплащане 28 лв + такса за вход и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място. Цената включва резервация и екскурзовод на български по време на визитата. Таксата за вход в двореца, която е около 14 евро, се плаща на място. Посещението се организира при минимум 20 участника. В този ден се налага ползване на метро. Около 19.00 ч. - отпътуване по маршрут Виена – Будапеща – Белград – София. Нощен преход.

6 ДЕНПреди обяд - пристигане в София на Централна автогара София, сектор “Паркинг”. Трансфер до Пловдив.

 

ДатиЧовек в двойна/тройна стая
Единична стая
Цена на деца и младежи
до 18 г. с двама възрастни
Цена на деца и младежи
до 18 г. с един възрастен
 29.12.2018-02.01.2019465589429
449

Цената е на човек в лева.

Цената включва:

  • Транспорт с луксозен автобус;
  • 4 нощувки със закуски;
  • Водач-придружител от туроператора;
  • Екскурзоводско обслужване.

 

Цената не включва:

  • Новогодишна вечеря;
  • Такси за вход в музеи, билети за корабчета, градски транспорт и пр.;
  • Медицинска застраховка (2 лв. на човек на ден);
  • Разглеждане на двореца Шьонбрун.

 

Доплащане:

  • Посещение на двореца Шьонбрун с екскурзовод при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място, цената включва резервация и екскурзовод на български по време на визитата (таксата за вход в двореца, която е около 14 евро, се плаща на място). Възможност за самостоятелно посещение на зоологическата градина на Шьонбрун – една от най-старите в Европа. – 28 лв.

Други:

  • Няма визови, санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни;
  • Минимален брой туристи – 35;
  • Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи – 7 дни преди отпътуване.
  • Необходими документи – лична карта или задграничен паспорт;
  • Начин на плащане – депозит 35% от пакетната цена и доплащане до 100% до 22 дни преди отпътуване;