Нова Година в Неапол

 
Маршрут: София - Неапол - Бари - София
5 дни / 4 нощувки
транспорт: Самолет
цена от: 540 лв.


РЕЗЕРВИРАЙ












5 дни / 4 нощувки

30.12.2016 – 03.01.2017

 

ЦЕНА: от 540 лв.


1 ДЕН Полет от София за Неапол в 15:40 ч. Кацане в Неапол в 16:25 ч. Трансфер до хотела. Настаняване. Свободно време. Нощувка.

2 ДЕНЗакуска. Свободно време или възможност за допълнителни екскурзии по желание:

 Полудневна екскурзия на Неапол с местен екскурзовод: крайбрежието, кметството, Кралският дворец, построен през 17 век за испанските вицекрале; галерия “Умберто I”, операта “Сан Карло”, която в продължение на два века е била център за любителите на музиката в Европа, пл. Плебишито (без включени входни такси).

 Полудневна екскурзия до Помпей: Разглеждане на античния Помпей с местен екскурзовод – възкръсналият град в подножието на Везувий, разрушен в резултат от изригването на вулкана през 79 г.: Римският форум – център на обществения и политически живот, домовете на помпейските благородници, “Къщите на любовта”. Връщане е хотела.Свободно време или по желание Новогодишна празнична вечеря (очаквайте нашите предложения) Посрещане на Нова Година. Нощувка.

3 ДЕНЧестита Нова Година! Закуска. Свободно време или възможнос за допълнителна екскурзия по желание до Амалфи и Соренто. Разглеждане на историческия център на Соренто и разходка по най-красивото и световноизвестно крайбрежие – Соренто, Амалфи, Позитано. Нощувка.

4 ДЕНЗакуска. Свободно време или възможност за допълнителна екскурзия по желание до о-в Капри – един от символите на средиземноморието, съчетание на природна красота, естетика и морски дух. Нощувка.

5 ДЕНЗакуска. Напуска на хотела. Трансфер до летището за директен чартърен полет с Авиокомпания Mistral Air Неапол – София.


ХотелЦена на човек в двойна стая
Единична стая
Дете от 2-10.99 г.
Holiday Inn 4*540
780
490
B&B Napoli  3*890
1070
830
Starshotels Terminus 4*990
1200
950
NH Napoli Ambassador 4*1060
1360
1020

Цената е в лв.


Цената включва:

  • Самолетен билет София – Неапол – София с директен чартърен полет на авиокомпания Mistral Air;
  • Летищни такси валидни до 20.06.2016 г;
  • Регистриран багаж 15 кг и 7 кг ръчен багаж;
  • 4 нощувки със закуски в избрания хотел;
  • Трансфер летище – хотел – летище;
  • Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро;
  • Представител на туроператора за целия престой.

 

Цената не включва:

  • Панорамна и пешеходна обиколка на Неапол – 50 лв за възрастен / 25 лв за дете;
  • Полудневна екскурзия до Помпей – 70 лв за възрастен / 35 лв за дете с включена входна такса;
  • Целодневна екскурзия до Амалфи и Соренто – 98 лв за възрастен / 49 лв за дете с включена входна такса;
  • Целодневна екскурзия до о-в Капри – 168 лв за възрастен / 84 лв за дете с включен трансфер, билет за корабче, такси;
  • Такса гориво и вредни емисии;
  • Лични разходи;
  • Туристическа такса в Неапол, която се заплаща индивидуално от всеки турист на рецепцията – 3 евро на турист/вечер;

Други:

  • Няма визови, санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни;
  • Минимален брой туристи – Програмата е гарантирана!
  • Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи – 7 дни преди началната дата;
  • Необходими документи – лична карта или задграничен паспорт;
  • Начин на плащане – депозит 300 лв. от пакетната цена и доплащане до 21 дни преди отпътуване;

 

Доплащане:

 

  • Неапол - 50 лева / 25 лева (деца 2 – 12г)

Град с история на повече от 2700 години, микс от различни епохи и култури, красиво разположен в Неаполитанския залив, с невероятна панорама към огнедишащия Везувий. Автобусна и пешеходна обиколка с местен екскурзовод на града, известен с древната история, изкуство, музика и гастрономия. Възможност за фото сесия на хълма Позилипо. По време на тура ще видите Централния площад – Пиаца Плебешито, църквата Сан Фердинандо ди Паоло и Св. Франциско, Театро ди Сан Карло – най-старата опера в Италия, която в продължение на два века е била център за любителите на музиката в Европа, замъка Кастел дел Ово (Замъка яйце) и галерията ”Умберто I” (без вкл. входни такси). Свободно време, за да опитате най-вкусната пица – неаполитанската, в легендарния ресторант „Да Микеле”, където е направена първата пица „Маргарита”; да посетите известното Гранд кафе „Гамбринус”, отворило врати през 1860г., посещавано от кралските особи и да се любувате на разкошния интериор, пиейки неаполитанско кафе; да се разходите по търговската улица Виа Сан Григорио Армено в стария град и да се насладите на шопинга. Трансфер до хотела. Екскурзията започва около 09:00 часа и приключва около обяд.

Цената включва: транспорт, слушалки и екскурзовод на български език

 

  • Помпей (полудневна екскурзия) - 70 лева / 35 лева (деца 2 – 12г)

Вулканът, изригнал през 79г. е разрушил някогашния процъфтяващ античен град, но вулканичната пепел е съхранила за потомците и до днес богатите домове с невероятни фрески и мозайки, термални комплекси, вили, храмове и театри. Посетителите могат да си представят как са живели в онази далечна императорска епоха. Съхранени са Храма на Аполон, Базиликата, Форума, пазара, храма на Веспасиан, храма на Юпитер, термите, храма на Фортуна Августа, термопилите, водопровода, улицата на Изобилието, Големия театър, казармата на гладиаторите и много др.Трансфер до хотела.

Цената включва: транспорт, входна такса, слушалки и екскурзовод на български език

 

  • О-в Капри (целодневна екскурзия) - 168 лева / 84 лева (деца 2 – 12г)

Отпътуване с корабче до известния остров Капри, привличал в миналото си римските императори, запазил очарованието и славата си до днес, мечта за много пътешественици. Пешеходна разходка в град Капри, църквата Свети Стефан и градините на император Август.

Цената включва: транспорт, слушалки и екскурзовод на български език

 

  • Амалфи и Соренто (целодневна екскурзия) - 98 лева / 49 лева (деца 2 – 12г)

Амалфийското крайбрежие - Целодневна екскурзия до Соренто и Амалфи: Отпътуване рано сутринта за Соренто – пешеходна обиколка на Соренто, едно от най-очарователните градчета в Италия, разположено на върха на един полуостров с незабравима гледка към Неаполитанския залив и Везувий. Пешеходна обиколка на града с разглеждане на: църквата Св. Антонино, панорамната площадка в градската градина, централният площад Пиаца Тасо и централната търговска улица Сан Цезаро.

Свободно време за самостоятелно разглеждане на града. Интерес за посетителите представлява: Катедралата, датираща от 14 век, централната търговска улица Сан Цезаро или манастирът Сан Франциско.

Около обяд отпътуване за Амалфи – живописен морски курортен град в област Кампания на провинция Салерно. Градът покровителстван от Сант’Андреа Апостоло, един от дванадесетте апостола, който тръгва след Христа. Разглеждане на катедралата Св. Андрей от IX век. , чиято фасада е декорирана с модерна мозайка на Доменико Морели. Време за снимки.

Цената включва: транспорт, слушалки и екскурзовод на български език

Полетно разписание:

  • София – Неапол / 30.12 / 15:40 – 16:25
  • Неапол – София / 03.01 / 13:00 – 15:35